Hvordan skal en labrador se ud ?

Labrador Retriever

FCI Standard for Labrador Retriever

Oprindelsesland Storbritannien Anvendelse: Apporterende jagthund (Retriever). Klassifikation: FCI Gruppe 8 (Retrievere, stødende jagthunde, vandhunde, Sektion 1 (Retrievere med brugsprøve))
Helhedsindtryk: Stærkt bygget, med kompakt krop, meget energisk. Skallen er bred, bryst og brystkasse har god bredde og dybde. Den er bred og stærk over lænd og bagpart.
Temperament: Godmodig og meget adræt. Den har en fremragende lugtesans, "blød mund" (skånsom vildtbehandling) og er en passioneret vandhund. Den tilpasser sig let og er en hengiven følgesvend. Den er intelligent, ivrig og villig til at adlyde, med et stærkt ønske om at behage. Dens væsen er venligt, uden antydning af aggressivitet eller ubegrundet skyhed.


Hoved Skalle: Bred og renskåret, uden kødfulde kinder. Stop: Tydeligt. Næse: Bred, med veludviklede næsebor Næseparti: Kraftfuldt, hverken spinkelt eller spidst. Kæber, bid: Middellange kæber. Stærke kæber og tænder med perfekt, regelmæssigt og komplet saksebid, dvs. at overkæbens tænder tæt overlapper underkæbens, og at biddet ligger vinkelret på kæberne. Øjne: Middelstore øjne, der udtrykker intelligens og godmodighed. De er brune eller nøddebrune. Ører: Hverken store eller tunge. Bæres hængende tæt til hovedet og ansat ret langt tilbage. Hals: Tør, stærk og kraftfuld, godt ansat og indpasset i de velplacerede skuldre.


Krop Ryg: Vandret overlinie. Lænd: Bred, med kort, kompakt og stærkt lændeparti. Bryst: Af god bredde og dybde, med godt hvælvet, tøndeformet ribbensparti. Hale: Halen er karakteristisk for racen. Den er meget tyk mod roden og aftager gradvis i tykkelse mod spidsen. Den er middellang og uden fane, men tykt beklædt hele vejen rundt med et kort, kraftigt og tæt hårlag, der giver den det "runde" udseende, der beskrives som "odderhale". Må bæres muntert, men ikke krumme ind over ryggen.


Lemmer Forpart: Forbenene har god knoglemasse og er helt lige fra albuen og nedefter, set såvel forfra som fra siden. Skuldre: Lange og skråtstillede. Bagpart: Veludviklet, ikke faldende mod halen. Knæ: Velvinklede. Haser: Godt lavt ansatte. Kohaser er særdeles uønskede. Poter: Runde og kompakte, med godt buede tæer og veludviklede trædepuder. Bevægelse: Fri og passende jordvindende bevægelse, som er parallel og præcis for og bag.


Pels Hårlag: Karakteristisk for racen. Kort og tæt uden bølger eller gehæng (faner). Den føles temmelig hård. Underpelsen er isolerende og vejrbeskyttende. Farve: Ensfarvet sort, gul eller brun (lever- eller chokoladebrun). Den gule farve spænder fra lys flødefarvet til ræverød. En lille, hvid brystplet er tilladt.


Størrelse Idealhøjde (skulderhøjde) er: For hanner 56-57 cm. for tæver 54-56 cm
Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelserne skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang. Bemærk: Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I går | 17:33

Hej Cecilie
Undskyld vores sene svar - er du stadig interesseret i at vide mere om kommende kuld kan du skrive til Henning på bondenhvk@gmail.com eller 21772453

...
I går | 17:30

Hej Helle
Vi forventer hvalpe både her til februar og til marts
Vil du vide mere kan du kontakte Henning på mail bondenhvk@gmail.com eller på 21772453

...
I går | 13:57

Hej
Vil rigtig gerne vide, hvornår i får et kuld hvalpe igen og om de allerede er reserverede. Dbh Helle Pedersen

...
15.10 | 17:48

Hej.
Er der mulighed for at få mere information om et kommende kuld?
Mvh. Cecilie

...
Du kan lide denne side